Selecteer een pagina

Van klaslokaal naar kantoor in voormalige Rijksluchtvaartschool

Groepsfoto opening gebouw A RLS1957 door gedeputeerde Cees Bijl

Het was een flinke uitdaging, de verbouwing van de voormalige Rijksluchtvaartschool, maar het is gelukt! Waar eerder piloten hun opleiding kregen, is nu plaats voor moderne kantoren voor twintig startende en groeiende bedrijven. Gedeputeerde Cees Bijl opende vrijdag 2 november het monumentale pand, een van de laatste objecten van de kunstbeweging De Stijl.

Goede bereikbaarheid

Veel van de huurders van de RLS1957 hebben een binding met het pand of de omgeving, zoals salesbureau Sellian. Mede-eigenaar Goeran de Pater: “De ruimte die we hier hebben in combinatie met de goede bereikbaarheid was voor ons doorslaggevend. En ik ben in Eelde opgegroeid, dus ik vind het natuurlijk prachtig om vanuit mijn kantoor de vliegtuigen te kunnen zien.”

Versterken gebied

De RLS1957 is ook onderdeel van een groter plan, de gebiedsontwikkeling rondom de luchthaven. Gedeputeerde Bijl: “Doordat wij nu investeren in herbestemming, durven ondernemers in de omgeving dat ook te doen. Zo werken we samen aan het versterken van het gebied, met verbeterde werkgelegenheid en leefbaarheid tot gevolg.”